Meseterápiás emlékek

Kedden lezárult az utolsó csoport is, így a nyár közepén kis pihenőt tartunk, hogy aztán újult erővel folytassuk a foglalkozásokat októbertől.
Az októberi kezdés indoka, hogy az én életem egy következő szinten folytatódik tovább. Férjhez megyek! :-)
Várva várt pillanat, most zajlik a ráhangolódás a házasságra. A készülődés időszaka ráébreszt arra, hogy menyi mindent át kell gondolnom, az értékrendemet, a dolgokhoz való hozzáállásomat, és az alkalmazkodást.
Mikor 4 évvel ezelőtt elindultam az önismeret útján, azt éreztem, hogy egyre jobban ismerem önmagam, de rá kellett jönnöm, az új helyzetek bizony próbára teszik az embert. 
Ha 4 évvel ezelőtt nem talál rám a meseterápia, talán ma nem az az ember vagyok, aki...
2017 őszétől 2018 nyaráig közel 50 felnőtt járt nálam, nyitott vagy állandó csoportokban, próbálta ki a meseterápia jótékony hatását. Az elméletét könnyű ismertetni, de az igazi átélés a gyakorlatban kerül sorra, mikor a saját bőrén tapasztalja az ember, hogy milyen felszabadító erővel hat rá egy-egy foglalkozás.
A munka, a megélhetés annyira fogva tartja az embert, hogy elfelejtünk a lelkünkkel foglalkozni. Bármilyen esemény ér benünket, legyen az jó vagy rossz, nincs időnk beszélni róla, feldolgozni, már megyünk is tovább a következő feladatunk irányába.
Pedig a lélek ott szárnyal bennünk, túl időn és koron, és erősen befolyásolja a napjainkat. Kell vele foglalkoznunk, ahogy kell és muszáj foglalkoznunk az élettörténetünkkel, a másik emberhez való viszonyulásunkkal, azzal, hogy vajon miért tud valaki kihozni a sodromból hirtelen, mi váltja ki a heves reakciót, és miért....?
Miért nem szimpatikus a szomszéd viselkedése, talán csak nem azért, mert ő meg meri tenni mindazt, amit mi nem merünk és kiáll az igaza mellett, és titokban irigyeljük ezért?
Nagy kérdések ezek, de a mesék segítségével választ kaphatunk rájuk...
Választ kaphatunk arra is, hogy miként kellene működnie egy párkapcsolatnak, a szülőkhöz való viszonyunknak, a testvérek közötti kapcsolatnak.
Aki foglalkozik a mesék szimbólumaival és megtanulja megfejteni őket, szabaddá válik, mert rájön, hogy legyen szó bármelyik korról, a világtörténelemben az emberek problémái általánosak, és ahogy őseink is megoldották a gondjaikat, úgy nekünk is sikerülhet.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ELINDULTUNK :-)

Hófehérke a mesében és az életünkben